Darkroom prints


Jeg havde aldrig nogensinde arbejdet i mørkekammer før, da min lærer fortalte os, at han gerne ville have, at vi allesammen prøvede det, inden vi afviste. Jeg har altid holdt meget af at fotografere med film, men jeg gik ikke så meget op i det, at jeg orkede at bruge min dyrebare tid i et mørkekammer på at fremkalde filmen selv. Jeg gik blindt ud fra, at personerne i min lokale fotobutik gjorde et fremragende job med at fremkalde mit film - jeg gik stort set kun op i at tage billederne, resten af processen sagde mig ikke rigtigt noget.

Jeg lærte hurtigt, at man efter at have taget billedet kun havde gennemført halvdelen af processen. Jeg brugte kun tre sølle dage i mørkekammeret, men jeg lærte utroligt mange teknikker, og jeg er ikke hundrede procent sikker på, at jeg senere vil kunne overlade min film til personerne i min lokale fotobutik igen i fremtiden. Den bedste følelse i verden er nu at se sit prægtige billede dukke op på et hvidt stykke papir et par sekunder efter, at man lægger det i kemikalierne.

Jeg er mere end trist til mode over, at jeg ikke havde nok tid til at tage billeder af den umådeligt smukke  og hemmelighedsfyldte by, imens jeg var der. Jeg forstår næsten ikke, at jeg allerede er hjemme igen - faktisk er jeg i tvivl om, hvor hjemme er, for jeg føler mig meget mere hjemme i det store æble end i lille Aalborg.

15 kommentarer:

 1. Det lyder helt utroligt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er virkelig interessant!

   Slet
 2. Svar
  1. Mange tak - men det er ikke mig, det er min veninde!

   Slet
 3. Det lyder virkelig som om det har været en fed tur! :)
  - og det er nogle vildt flotte billeder du har taget!! Er vild med dit projekt i det tidligere indlæg!

  - Patricia
  Www.hey-patricia-hey.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg lærte utroligt mange ting, jeg forstår det slet ikke! Tusind tak - jeg er glad for, at resultatet blev så godt!

   Slet
 4. i really like your pictures <3

  SvarSlet
 5. åh elsker dine billeder Sonja!
  - hvilken slags skrifttype er din header? :)

  annafriemann.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Headeren er min håndskrift. :-)

   Slet
 6. Du tager de smukkeste billeder. Da jeg først klikkede herind, troede jeg blot, det var inspirationsbilleder fra Flickr eller Tumblr - dit talent overrasker mig gang på gang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih tusind tusind tak! Du aner ikke, hvor meget det betyder for mig!

   Slet
 7. flotte billeder! det er nemlig rigtig interessant at stå i mørkekammer, jeg var også så heldig at få lov, da jeg var på højskole. det sjoveste er at eksperimentere med specielle teknikker, såsom at smelte noget af filmen, duppe vand på eller klippeklistre film ovenpå hinanden. og så lege med filtre og antal minutter i de forskellige kemikaliekar. det giver de fineste, mest uforudsigelige resultater.

  SvarSlet
  Svar
  1. Præcis! Der var nogle af mine klassekammerater, der eksperimenterede helt vildt og fik nogle super cool resultater til deres projekt.

   Slet
 8. Jeg elsker dine billeder, de er super flotte!! :-)

  SvarSlet