School of Creative and Performing Arts

Grunden til, at jeg kun giver jer ét billede er fordi, at jeg arbejder på nogle store projekter, som alle bliver offentliggjort om en uges tid. Billedet her er taget for sjov på en tur til Brooklyn Bridge - vi mødte en flink koreansk fyr, der havde rejst hele verden rundt.

Jeg har nu spenderet to fulde uger af mit liv på et kollegieværelse i Brooklyn. Jeg har op til flere gange tænkt på at skrive mine oplevelser ned i et indlæg, da hver eneste dag er et helt nyt eventyr, men af en eller anden grund, har jeg ikke taget mig sammen til at gøre noget ved det - jeg var på en måde forberedt på, at jeg ikke ville have tid til at blogge.

Den første dag var en sær blanding af første skoledag og en tur i lufthavnen. Alle prøvede at få styr på deres praktiske info, imens de forsøgte at skabe nye venner og lære omgivelserne og ikke mindst det ret så svære skema at kende. Da jeg først trådte ind af dørene til NYU Brooklyn blev jeg mildest talt overvældet af de mange forskellige ansigter og sprog. Alle stod i kø for at få en værelsesnøgle og et ID-kort. jeg blev sat på tiende sal. Mit værelse er stort - meget større end mit gamle og ydmyge efterskoleværelse. Vi har en enhed med et fællesareal, køkken og badeværelse samt to værelser med to personer på hvert værelse. Jeg føler inderligt, at jeg har været meget heldig med både mit værelse og med mine tre roomies, der kommer fra New York, Californien og Texas.

Jeg ved slet ikke, hvordan jeg kan beskrive følelsen af at snakke engelsk konstant. Det er den mærkeligste følelse i hele verden- så mærkelig, at jeg, da jeg mødte to danskere i en butik efter blot et par dage, slet ikke kunne formulere mig ordentligt på dansk. Folk stiller mig de underligste spørgsmål; "hvilket sprog snakker I i Danmark?" eller "er der ikke to lande, der hedder Danmark?" - jøsses.

Hvis jeg kendte alle personer i hele universet, ville jeg snildt kunne påstå, at lærerne her er nogle af de mest cool personer i hele universet. De er allesammen relativt unge, og de er nede med alle slags idéer. At tage mig med til en forladt subway-station, fordi jeg havde brug for et billede, at låne os hans kreditkort så vi kan købe kaffe med til ham i Starbucks eller at prøve at udtale "systemindstillinger", fordi han syntes, at det kunne være sjovt at lære noget på dansk er allesammen ting, som vi oplever på en daglig basis. Vi har enormt meget frihed i min klasse - både fordi vi er nogle af de ældste på hele programmet, men også fordi at vi er de mest avancerede. Det er vildt fedt, når folk bare stoler på, at man gør sit arbejde færdig til tiden (og det gør vi selvfølgelig også).

Vi har været til mange forskellige begivenheder og shows. Det er trods alt New York City, og jeg havde bestemt ikke forventet at skulle sidde i et klasseværelse hele tiden. Det aller fedeste vi har set med skolen var showet "Fuerza Bruta" - det kan ikke beskrives på andre måder end som en kæmpe fest med vand og konfetti. Bedre end klubber, bedre end karneval, måske endda bedre end en søndag aften under dynen med film og popcorn. Vi har været på mange shoppingture, og vi er ofte gået på opdagelse i ukendte områder. 

For mig er det sejeste ved at være på skole i New York uden tvivl, at jeg kan få lov til at have en hverdag - jeg har tid til at se områderne ordentligt og ikke bare være en tourist med et kamera, der sætter sig på en stor rød bus og lytter til en dame fortælle kedelige facts om de sædvanlige populære steder i New York. Jeg er mere end nogensinde overbevist om, at New York City er en fantastisk og magisk by at bo i.

11 kommentarer:

 1. Det lyder enormt spændende! Jeg glæder mig til at se billederne!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er enormt spændende! Tak!

   Slet
 2. Det lyder i sandhed som et eventyr. Jeg ser sådan frem til at høre mere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er et eventyr - jeg lover at komme med mere detaljerede beskrivelser senere.

   Slet
 3. Hvor fantastisk. Jeg har vidst set lidt billeder på en facebook gruppe, hvis det kan passe. Glæder mig i hvert fald til at se flere!

  SvarSlet
 4. Det lyder bare helt fantastisk, min veninde og jeg overvejer at søge ind næste år, men ville bare lige høre hvad det koster da vi ikke kunne finde det på deres hjemmeside. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej! Priserne står på deres hjemmeside her: http://socapa.org/apply/dates_costs.html

   Slet
 5. Glæder mig til at læse mere!
  Hvor lang tid skal du være der? :)

  Forsæt godt arbejde med projektet!! Håber vi ser det

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er min sidste dag på lørdag - så har jeg været her i 3 uger. :-)

   Slet
 6. Hej, Sonja!

  Jeg har fuldt din blog i rigtig, rigtig lang tid. Lige siden at du havde den "gamle" blog. Jeg har set hvordan du har forandret dig, hvordan du har udviklet dig, hvis man kan sige det, og jeg vil sige at jeg lige havde håbet på sådan et indlæg her. Sådan et hvor du udtrykker dine tanker i. Selvfølgelig elsker jeg din blog fuldstændig som den er, men jeg elsker allermest disse slags indlæg. :-)

  Fortsæt det gode arbjede!

  Kærlig hilsen
  Sofie / http://sofieheart.blogspot.com

  SvarSlet