stop in the name of blogging

Jeg forstår ikke folk, der promoverer deres blog like there was no tomorrow. Hurtigere går det, som folk fuldstændigt mister fornemmelsen for, hvad tanken bag blogging originalt var. Et sted at dele sine meninger, ingen skal godkende det, man kan være så flabet som man lyster. I stedet for at dele sine meninger om politik, eller at fortælle om sin store passion for bordtennis, hedder det "se lige det her billede af en grim kage, jeg har bagt" eller "Hej! Jeg har givet dig en Liebster Blog Award. Så kan du få lov til at læse 11 facts om mig, og du skal sende den videre til 66 personer, fordi du har modtaget 6 af dem." - hvor meget bedre er det end et af de endeløse kædebreve, man modtog via. sms, da man var 10 år gammel og let at narre? "Hvis du ikke sender denne sms videre, dør du" - eller noget. Jeg græmmes. Det er ikke en award. Det er et kædebrev, og folk ville gøre godt i ikke at svare på det, da det vokser sig større og større og ødelægger hele idéen i at blogge. Kan vi godt stoppe den skændsel mod bloggens ære og opføre os som de individualistiske bloggere, vi er? Stop. Bare stop.

I don't get people who promotes their blog like there was no tomorrow. Faster it goes as people lose the sense of what the idea with blogging originally were. A place to share your opinions, no one has to approve, you can be as cocky as you wish. In stead of sharing your interests in politics or tell about your big passion for pingpong it's "look at this picture of an ugly cake I just baked" or "Hi! I nominated you for a Liebster Blog Award. Then you get to read 11 facts about me and you have to send one to 66 persons because you got 6 nominations." - how much better is that then one of those never ending chain letters you got via. text while you were 10 years old and easily fooled? "If you don't forward this, you will die" - or something. I'm baffled. It's not an award. It's a chan letter and people would do well not answering them because they grow bigger and bigger and they're ruining the idea of blogging. Can we stop this disgrace against the honor of blogging and act the the individualistic bloggers we are? Stop. Just stop it.

24 kommentarer:

 1. Det er noget af det mest fornuftige du er kommet med længe...Desuden vil jeg også sige at dig layout er blevet rigtig pænt

  knus

  SvarSlet
 2. Jeg kunne ikke være mere enig!

  SvarSlet
 3. Lidt enig, og dog.

  SvarSlet
 4. Jeg er så enig! Det er så ... irriterende at se på. Mit dashboard, så at sige, blev i går overfyldt af Liebster Awards, fuldstændig forfærdeligt.
  Forresten vil jeg lige fortælle, at du har lavet en lille tastefejl ved modtog. :b

  SvarSlet
 5. Var det ved en fejl min kommentar blev slettet, eller hvad?:-)
  Det var ikke på nogen måde for at være grov, og det synes jeg da heller ikke, det virkede til.

  SvarSlet
 6. Skrev også et indlæg med næsten samme pointe i går. Det er så underligt, at alt er blevet til ''se min blog, like min fanside, bliv fast læser, anmeld min blog'' osv. Det er ikke engang sjovt at deltage i blog-awards, for det ender ikke ud i andet end at reklamere for andre..

  SvarSlet
 7. Så enig, jeg har modtaget en del nu, og jeg kan ikke finde ud af om jeg er smigret eller vred. For folk skriver jo at de giver mig den, fordi de kan lide min blog, men er det egentligt bare for at promovere for deres egen. Desuden udfylder jeg dem ikke, da det oftest bliver ret upersonlig og ikke lige er min stil, dejligt indlæg! :)

  SvarSlet
 8. Jeg syntes nu, at det der Liebster Blog Award er ok. Det gør, at man får fortalt sine læsere lidt om én selv, og så reklamere man også lige lidt for andre - det kan jeg ikke se noget galt i, nu når det bare sker en enkelt gang. Jeg er MEGET enig i, at hele blogverdenen er begyndt at handle om nogle fucked up ting, som alle er fuldstændig ligeglade med og som i den grad ikke hører hjemme på en blog.
  - Al respekt herfra. Du gør det fandeme godt :-)

  SvarSlet
 9. Jeg tror ikke på, at der er én bestemt idé med at blogge. At det man skriver, er 'en skændsel mod bloggens ære', bare fordi ens indlæg ikke handler om det, som nogen vil mene, er 'det rigtige'. For mig er en blog et lille stykke internet, hvor man kan skrive om det, som man nu lige har lyst til at skrive om. Et sted hvor man kan komme ud med sine tanker, dele sine billeder, få respons, vise sit outfit, grimme kage, what so ever. Hvis man er glad for det, som man laver, kan jeg virkelig ikke se noget problem. Man er jo ikke lige frem tvunget til at være fast læser.
  Men udover det at jeg er uenig i det her indlæg, så synes jeg, at du tager en masse vidunderlige billeder. xx

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvfølgelig må man gøre lige hvad man vil på sin egen blog - det går jeg også ind for. Men når det løber over kanten og spilder ud på kommentarfeltet til min blog, synes jeg ikke, at det er ok. Jeg ser det som spam, fordi jeg har fået så mange af de "nomineringer", og det irriterer mig ret meget!

   Slet
  2. I stedet for at brokke sig over at folk kan lide ens blog og vælger at nominere den, så synes jeg, at man skal være smigret. Man kan jo vælge at takke nej eller slette kommentaren, hvis man ikke går ind for den slags nomineringer.

   Slet
  3. Problemet er, at det for det meste ikke er fordi de kan lide ens blog men bare simpelt selvpromovering i høj grad. Og så bliver jeg påtvunget at linke til vedkommendes blog, hvilket jeg ikke har lyst til.

   Slet
  4. Skulle lige til at skrive lignende kommentar. Jeg synes at man har lov til at skrive, hvad man har lyst til og der er ikke en grænse på, hvad man har lov til at skrive i ens blog. :)
   Enig med Anna Sofie.

   Men ja - fin blog du har dig. Dejligt layout og flotte, flotte billeder!

   Slet
 10. Jeg er enig med Anna. Jeg synes ikke, at der er et bestemt formål med blogging. Blogging går vel et eller andet sted ud på, at man deler alt sit lort, om andre mennesker så kan lide det eller ej. Om det så er politik, grimme kager, blog awards eller hvad ved jeg. Blogging er blogging, der er vel ikke nogen retningslinjer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er jeg enig med dig og Anna. Der er intet bestemt formål med at blogge. Man blogger om det man har lyst til - intet andet. Desuden, Sonja; Istedet for at bede os om at stoppe med selve legen, fordi du syntes det er et kædebrev - slet istedet kommentarer.

   Slet
 11. Da jeg læste overskriften til dit indlæg, tænkte jeg "endelig en, som siger noget!", men så faldt det ligesom også til jorden der. For jeg er slet slet slet ikke enig i det, du skriver. Jeg har idag modtaget en blog award. Jeg kendte slet ikke til "legen" før i dag, men synes, det lyder rigtig sjovt! Hvilke ulemper er der ved, at folk synes om ens blog og nominere den? Det er da bare sjovt! Alligevel kan jeg følge dig i nogle ting. Jeg synes nemlig også blogverdenen går et stort skridt i den samme retning for tiden. Mest på grund af alle de søde piger, der sidder rundt omkring i Danmark og tror, de kan skabe den bedste modeblog i Danmark. Det synes jeg er træls ved blogverdenen. Der er alt for mange, der skriver om de samme ting!

  SvarSlet
 12. Man kan også bare lade være med at give den videre. Jeg modtog en og var rigtig glad, da jeg følte at jeg lavede noget godt. Det er rigtig at der kommer en grænse og der kan blive for meget, men fuck nu det. Lad det passere i stedet for sådan et surt opstød. Jeg forstår dig skam godt, men jeg blev hvertfaldt lidt stødt af det. Don't hate the blogger, hate the game.

  SvarSlet
 13. Jeg nominerede din blog igår, og jeg er da rigtig ked af at du bare tager det som spam. Jeg tror vel bare at der er noget jeg har misforstået, for jeg kan på ingen måde se hvordan det skulle kunne promovere for min blog. Jeg valgte jo din blog fordi jeg kunne lide den, og ikke bare så min blog kunne blive berømt på en eller anden speciel måde.

  SvarSlet
 14. true story, lol

  http://stupidsalt.blogspot.dk/

  SvarSlet
 15. Jeg har ikke noget imod det her Liebster-værk, men jeg kunne ikke finde på at deltage selv. Jeg synes ikke, det gør nogen skade, egentlig, der er jo mange, der decideret nyder at svare på og stille de her spørgsmål til hinanden.

  Jeg synes, det er meget mere irriterende at blive spammet med fed-blog-kig-forbi-min-kommentarer. Eller for den sags skyld skal-vi-følges? Nej, vi skal ikke følges! Følg min blog, hvis den oprigtigt interesserer dig, jeg lover at gøre det samme med din, men jeg følger den ikke bare for at få en fast læser til... Det kan jo være ligemeget, hvis du alligvel ikke læser mine indlæg.

  SvarSlet
 16. Tak! Bedste indlæg jeg har læst længe.

  Sofie.

  SvarSlet
 17. Fin blog du har fået dig her Sonja! :-)
  http://ukorrektblog.blogspot.dk/

  SvarSlet
 18. Har slet ikke lagt mærke til det... men det har vel været da jeg holdt en pause fra blogskrivning og -læsning:P

  Knus
  http://leaemilieh.blogspot.dk/
  http://carolineandlea.blogspot.dk/

  SvarSlet