venteværelses-fandango

Jeg sidder her på mit værelse klokken 3 om natten og funderer over noget, der egentlig har undret mig længe; venteværelser. Til dem, der aldrig har været syge og derfor aldrig har været til lægen, kan jeg fortælle, at et venteværelse er et sted, hvor man venter cirka 1 time mere end forventet på at komme ind til lægen og få stillet en diagnose, få fjernet sting eller noget andet sygdoms-relateret. Venteværelser er et af de offentlige steder, hvor man ikke kan se en arms længde fremfor sig af ren og skær anspændthed i luften. Pinlig stilhed? You know it. Ingen kigger på hinanden eller siger noget, for Gud forbyde, at man får øjenkontakt med et andet levende væsen på et venteværelse. Så snart man træder ind i rummet, er gulvet din bedste ven og øjenkontakt din værste fjende.

Folk sidder med deres aviser, ugeblade eller smartphones og blander sig ikke i andres ting. Men burde vi ikke blande os en smule? Kunne den ældre dame med det giftige blågrå hår ikke fortælle den fine herre i jakkesættet en sjov anekdote om, hvordan det var at gå til lægen i gamle dage? Jeg er sikker på, at den dame sidder og fortrænger de dejligste historier - men hun kan ikke fortælle dem, da det simpelthen ikke kan føre til andet end endnu mere akavethed i venteværelset. Et halvkvælt grin forfulgt af evig stilhed.

Til sidst fik jeg nok. Jeg kan ikke brokke mig over, at ingen siger noget, hvis jeg ikke selv har prøvet at gøre noget ved det. Så det gjorde jeg - big mistake! I et øjeblik veg mine øjne fra gulvet og fik øjenkontakt med en dame, der kom ind ad døren, og fuldstændigt som jeg havde forventet, var øjenkontakten som at dividere med 0. Ragnarok var over os alle. Ingen vidste, hvad de skulle gøre, så i ren fortvivlelse, begyndte alle i venteværelset at danse fandango. Måske er det en overdrivelse, men I forstår forhåbentlig, hvad jeg mener. Efter adskellige besøg hos lægen, kan jeg endeligt konkludere, at venteværelser bare ikke er et smart sted at møde nye mennesker.

10 kommentarer:

 1. Jeg har mange gange oplevet det helt modsatte. En morgen efter en fest skulle jeg på skadestuen med min veninde og der sad allerede ret mange mennesker. En af mændende (der havde siddet der siden klokken 2 om natten) begyndte at snakke med os og samtalen blev udvidet da der kom flere ind ad venteværelset, til vi til sidst havde i hvertfald halvdelen med i vores samtale. Jeg har da også oplevet at folk smiler venligt og siger hav en god dag eller sådan noget i venteværelserne hos min læge. Det som du skriver om, tror jeg skyldes frygt og usikkerhed. Ikke uvenlighed :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror også, at mange forskellige faktorer spiller ind. Det er et forholdsvis lille lægekontor, jeg har min læge ved, og der plejer ikke at være mange folk i venteværelset. Udover det, bor jeg også i et rigtig uvenligt rigmandskvarter, hvor de fleste folk er ret så snerpede. Jeg kunne godt forestille mig, at folk er lidt mere venlige på en skadestue, hvor der er meget larm og tumult. :-)

   Slet
 2. Jeg tror ikke rigtig det har noget med venlighed at gøre, men ellers er jeg enig :) Dog kan man jo selv starte en samtale: Det plejer at ende godt :)

  libr-vitae.blogspot.com

  SvarSlet
 3. jeg vil altså også sige, du tager fejl - så sent som idag sad jeg i bussen, da en ung kvinde og en gammel dame begyndte at tale sammen. det var måske nok en blanding af høflighed og oprigtig interesse, men jeg synes bestemt ikke, du bare kan konkluder, at vi allesammen er uvenlige på baggrund af en time blandt en masse mere eller mindre syge mennesker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også fuldstændigt forkert formuleret af mig. Jeg var i dyb mangel på søvn, da jeg skrev den tekst. Det er rettet nu. Det jeg mener er, at et venteværelse for det meste godt kan være ekstremt akavet.

   Slet
  2. Det vil jeg dertil give dig ret i!

   Slet
 4. Jeg tror nu også, at vi danskere er flinke nok, men vi er bare så reserveret!! Det får også ofte til at fremstå som en flok "uptight bitches", som du selv siger ikke spor venlige! But I totally get your point! Arbejder som kasseassistent, og jeg skal selvfølgelig yde venlig og hjælpsom betjening, og en måde at gøre det på, er jo ved at smile til kunden og sige hej, værsgo, fortsat god dag osv. Men det falder ikke i god jord ved overraskende mange! Hvis man bliver hilst på, så hilser man under "normale omstændigheder" tilbage, men det er der godt nok utrolig mange voksne mennesker der ikke fatter. Det er som om, at de er bange for, at det vil gøre ondt på dem, hvis de åbner munden smiler og siger hej!

  SvarSlet
 5. Pinlig stilhed er noget af det mest forfærdelige der findes. :)
  Men kære Sonja, hvordan har du fået sat dit eget billede ind i toppen af fanebladet?
  Mange hilsner en betaget læser ;)

  SvarSlet
 6. Du har så ret i det der! Kender det alt for godt, desværre. Akavethed og kun akavethed..
  Godt skrevet:)

  SvarSlet
 7. Hahhahahah, du er for sjov!
  Godt formuleret, ligesom alt det andet du skriver!

  Bliv ved med det du gør!

  SvarSlet